Üretim hattında gerçekleşen işlemlerle ilgili verilerin takibi için TURA Teknoloji, Microntel Spa (Italya) ile çözüm ortaklığı içinde MICRONPROD çözümünü sunmaktadır. Üretim kaynaklarının optimizasyonu, teslim sürelerinin takibi, ve ürün takibinde istatistiksel sistemlerin rahatlıkla kullanılabilmesi için MICRONPROD güvenilir bir veri takibi ve kontrol çözümüdür. 

Sistem, verilerin okunması ve kontrolu amacıyla geliştirilen ekipmanlar ve okuyucularla, veri toplama sistemi ve analiz yazılımından oluşmaktadır. Gerek manuel gerekse makinalar aracılığıyla üretim hattında gerçekleştirilen tüm işlemlerin ve kritik parametrelerin gerçek zamanlı kontrolu sağlanabilmekte ve sistem ERP uygulamaları ile entegre şekilde çalışabilmektedir. Veriler, gerek işletme ortamında kullanılan bilgi sistemleri üzerinden gerekse web tabanlı güvenlikli sistemler üzerinden ulaşılabilir durumda sunulmaktadır. Bu sayede işe emrinden başlamak üzere tüm üretim çevrimi (çalışma süresi, üretim adedi, ıskarta, vs. ) takibedilebilir. 

Bunun ötesinde MICRONPROD, işletme ortamı ve şartlarına kolaylıkla adapte edilebilir bir çözümdür. Her uygulama ayrı bir proje olarak ele alınır, standart uygulamaların yanı sıra, özel uygulamalara ve özel yazılımlara göre ayarlamalar sahada yapılan ön analiz çalışmaları sonucunda TURA ve Mikrontel uzmanlarınca planlanır ve gerçekleştirilir.