Belirli bir standarda göre temel sistemleri yerleştirmek, kuruluşların gelişim süreçlerinde devam etmesi için yeterli olmadığı görülüyor. Kurumsal gelişim sürecinde devam edebilmek için, kuruluşlar tüm süreçlerini kontrol altına almalı ve sürekli biçimde iyileştirmesi gerekiyor. Hatta kendi süreçlerini tedarikçi, müşteri ve diğer paydaşları ile harmonize ve entegre etme yolunu araması gerekiyor.

Destek verdiğimiz kuruluşların Kurumsal Gelişim Sürecinde bulundukları aşamaya göre, mevcut ve sonraki aşamalarda oluşacak ihtiyaçlarını karşılayacak bir süreç modeli yerleştirilmelerine yardımcı oluyoruz. Uyguladığımız süreç analiz yöntemleri ile kuruluşun süreçleri fonksiyonel bir model çerçevesinde, fonksiyonların kendi iç akışları ve diğer süreçlerle ilişkileri tanımlanıyor.

Surec iyilestirme

 

 

“Esnek”, ancak “Kontrollü” Süreçler

 

danism3Süreçlerin yapılandırılmasında kuruluşlar bir yandan süreçler üzerinde kontrolü sağlama çabasına girerken diğer
yandan esnekliği kaybetme endişesini yaşıyor. Ancak “kontrol” ve “esneklik” kelimeleri birbirinin tezatı olarak algılanıyor ve ya kontrol ya da esneklik olarak seçim yapılıyor. Oysaki süreçler üzerinde uygulanacak kontrol ve esneklik kurumsal gelişmişlik düzeyine göre dengelenmesi gerekiyor.

TURA Danışmanlık, süreç yönetimi projelerinde uyguladığı teknikler ile bu iki yönetim unsurun aynı anda yerine getirilmesini ve kurumsal gelişmişlik düzeyine göre dengelenmesi güvence altına alıyor.

 

 

Proje Yönetimi

Tura tarafından uygulanan süreç yönetimi destek metodolojisi doğrultusunda, kuruluşlarda,

  • Süreç modelleme ve iyileştirme,
  • Süreç yönetimi ve geliştirme eğitimleri,
  • Süreç performans ölçümü ve yönetimi,

gibi çalışmaları yürüterek, kuruluşların kurumsal yapılarının ve fonksiyonlarının kontrollü ve değişime ayak uydurabilecek esneklikte yapılandırmasını sağlıyoruz.